Znate li koliko slavni zarađuju od prodaje oglasnog prostora na Instagramu?

Objavljeno 06.07.2017. - 11:12

Ekipa proizašla iz Disney svijeta – Ryan Gosling, Justin Timberlake, Ariana Grande i Selena Gomez dobro se unovčila i ostvarila zavidne karijere glumaca i pjevača. Naravno, dobar dio novaca zarađuju od marketinga – jake tvrtke plaćaju im da nose njihovu robu, piju sokove i da se reklamiraju na njihovim profilima na društvenim mrežama.

sponzori

Sponzorirani sadržaj na društvenim mrežama ponekad ističu, a ponekad ne. Selena Gomez na Instagramu je reklamirala Coca-Colu, Christiano Ronaldo Nike i donje rublje CR7, Kim Kardashian maskice za mobitel LuMee, Kendall Jenner prijevozničku kompaniju Lyft… Uglavnom stavljaju oznaku #ad, pa lako možemo vidjeti tko je ‘zakupio’ koga.

when your lyrics are on the bottle #ad

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Getting a bit to much exposure

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

This is happening! The Lumee Black Duo is now in Apple Globally -Loving the back light! #lumeecollab

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ali, jeste li znali da oni zarađuju stvarno velike iznose od tog vida oglašavanja? Selena Gomez naplatila je Coca-Coli čak 550.000$ za ovu objavu, a Kim Kardashian i Christiano Ronaldo zarade od svake objave između 400.000 i 500.000 američkih dolara.

Toliko tvrtke koštaju jer imaju preko 100 milijuna pratitelja na Instagramu, jer se svaki njihov potez diljem svijeta kopira, jer su vječno pod povećalom javnosti i smatramo da to nije lagan teret za podnijeti. Pa, ako odlučite zaraditi tu sumu novaca samo od objavljivanja na Facebooku, morat ćete prvo skupiti desetke milijuna pratitelja.

Foto: Instagram

M.Z.

About the Author