U Hrvatskoj za film ‘Pedeset nijansi sive’ u pretprodaji kupljeno 20 tisuća ulaznica

Objavljeno 05.02.2015. - 10:42

Nijedan film nikada nije izazvao ovakvu pomutnju među gledateljima…

Iako je do početka pretpremijernog prikazivanja filmske ekranizacije romana “Pedeset nijansi sive” ostalo još 6 dana do sada je u pretprodaji u 39 zemalja svijeta prodano čak 2,75 milijuna ulaznica, od toga je 20 tisuća prodano i u Hrvatskoj.

To do sada nije uspjelo niti jednom filmu, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Po svim pokazateljima brojke će do 11. veljače, kada počinju prve pretpremijerne projekcije u odabranim kinima, biti višestruko veće, a na pojedinim tržištima broj prodanih ulaznica u pretprodaji mogao bi prijeći milijun. Koliki interes vlada za film pokazuje i podatak da je njegov trailer bio najgledaniji filmski trailer prošle godine na YouTubeu.

Film “Pedeset nijansi sive” samo nastavlja zvjezdani put istoimenog književnog predloška E. L. James prevedenog na 52 jezika i s više od 100 milijuna prodanih primjeraka. Film je režirala je Sam Taylor-Johnson, a u hrvatska kina stiže 12. veljače.

Za film od samog početka vlada veliki interes budući da su se dugo tražili glumci koji će utjeloviti glavne likove, lijepog, šarmantnog, bogatog i neobično maštovitog Christiana Greyja i mladu i neiskusnu Anastasie Steele. Grayja glumi Jamie Dornan, 33-godišnji glumac iz Sjeverne Irske kojeg smo nedavno mogli gledati kao serijskog ubojicu u odličnoj BBC-jevoj seriji “Pad”, za što je dobio i nagradu BAFTA. Mladu Anastasiju glumi 25-godišnja Dakota Johnson, kći Dona Johnsona i Melanie Griffith.

Film je sniman na 55 lokacija u Vancouveru, a da bi se ekipa zaštitila od tisuća obožavatelja, riječi “pedeset nijansi” su bile zabranjene, prognane sa svih setova, iz korespondencije, tiskanih materijala i zamijenjene riječima “Avanture Maxa i Banksa”.

L.B./izvor: Novi list
foto: Twitter@FiftyShades

About the Author