Rihanna je vrh – velika humanitarna akcija svjetske dive

Objavljeno 09.05.2017. - 10:44

Rihanna si može priuštiti da radi što želi – odijene najčudnije kombinacije za crveni tepih, ali i ‘vrati dug’ društvu, a to radi na različite načine. Trenutno se uključila u humanitarno modno partnerstvo.

haiti-79641_960_720
Ona je 2012. godine osnovala ‘Clara Lionel Foundation‘ kojoj je cilj podići razinu zdravstvene njege, obrazovanja, umjetnosti i kulture u manje razvijenim zemljama svijeta. Kroz tu zakladu odlučila je pomagati studente modnog dizajna (Parsons School of Design) i ljude s Haitija, spojivši ih u partnerski odnos.

A post shared by Rihanna Updates (@rihpost) on

Studenti će izraditi modnu liniju i promotivne materijale za Haićane, a u pomoć će im priskočiti Donna Karan i njezina ‘Urban Zen Foundation‘.

Program stipendija ‘Parsons Design‘, kojeg je pokrenula Karan 2015. godine, omogućuje troje studenata/studentica da posjete Haiti i provedu tamo dva do tri mjeseca. Surađivat će s obrtnicima okupljenim u ‘Design, Organization, Training (D.O.T)’ centar kako bi izradili modnu liniju za ‘Clara Lionel Foundation’.

Imena sretnih dobitnika (studenata) koji će imati priliku predstaviti se javnosti svojim radom, a ujedno i pomoći nerazvijenom Haitiju, bit će objavljena ovaj mjesec.

Svaka čast RiRi na odličnoj inicijativi!

Foto: Getty/Pixabay/Instagram

M.Z.

About the Author