Megapopularna Lorde postala Hrvatica – ‘ostvarila sam svoj hrvatski san’

Objavljeno 11.09.2017. - 10:12

Pjevačica Lorde, pravog imena Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, proslavila se svojim hitom ‘Royals’ još 2013. godine, a njezin najnoviji album ‘Melodrama’ pokorio je sve svjetske glazbene ljestvice. Nagrađena je Grammyjima, a sada i hrvatskim državljanstvom.

Lorde se pohvalila svojim porijeklom u emisiji američkog komičara Marca Marona ‘WTF”. ‘Moja majka je Hrvatica, zapravo ih u Novom Zelandu ima 100.000, mnogi od njih su već dugo tamo ‘, rekla je i dodala da s Hrvatima ima zajedničke običaje – ‘U Novom Zelandu postoji puno vina, a i Dalmatinci piju mnogo vina. Tako da sam ja Hrvatica, imam hrvatsko državljanstvo’.

lorde

Nedavno se družila s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, za vrijeme službenog posjeta Australiji i Novom Zelandu.

Embed from Getty Images

Grabar-Kitarović je tom prilikom naglasila da se upravo Hrvati smatraju jednima od najzaslužnijih za razvoj te otočne države jer su dolaskom na Novi Zeland razvijali ribarstvo, maslinarstvo i uzgoj vinove loze, ali i očuvali tradiciju, jezik i običaje.

Mama pjevačice Lorde, Sonja Jelich, je pjesnikinja i Dalmatinka, a otac Irac. Radovi Sonje više puta su uvrštavani u Best New Zealand Poems, godišnje zbirke najboljih pjesama Novog Zelanda.

No, Lorde je izjavila da misli da su joj dali državljanstvo jer je slavna i da je sada ostvarila ‘svoj hrvatski san’, a hoće li joj to koristiti u budućnosti ili će samo dobro doći promociji Hrvatske, preostaje vidjeti.

Foto: Facebook/Getty/Instagram

M.Z.

About the Author