Ima para k’o blata – Kendall Jenner je najbolje plaćeni model u 2017. godini


Objavljeno 22.11.2017. - 10:50

Godišnja lista najbolje plaćenih ljudi po kategorijama izašla je jučer na službenim stranicama Forbesa. Prvo mjesto među modelima je zauzela slavna Kendall Jenner koja je u 2017. godini zaradila impresivna 22 milijuna dolara (više od 140 milijuna kuna).

kendall jenner

Time je po zaradi prestigla drugoplasiranu Gisele Bundchen koja je titulu najbolje plaćene imala od 2002. do 2016. godine, a tijekom ove godine je zaradila ‘samo’ 17 milijuna (skoro 110 milijuna kuna).

Kendall je ovo bogatstvo zaradila na ekskluzivnim ugovorima s raznim modnim kućama, pojavljivanju u seriji ‘Keeping Up with the Kardashians‘, modnoj liniji Kendall + Kylie i na promocijama koje odrađuje na društvenim mrežama.

Gigi Hadid se našla na petom mjestu najbolje plaćenih modela s ukupnom zaradom od 9,5 milijuna dolara (više od 61 milijun kuna).

U glazbenom svijetu, prvo mjesto sa zarađenih 105 milijuna dolara (676 milijuna kuna) je zauzela R&B pjevačica Beyonce, zahvaljujući uspjehu albuma ‘Lemonade‘ i iznimno uspješnoj svjetskoj turneji ‘Formation‘. No, Beyonce je i vlasnica modne linije Ivy Park i još nekoliko brendova koji joj nose zaradu. Na drugom mjestu je Adele (preko 444 milijuna kuna), a na trećem Taylor Swift (preko 283 milijuna kuna).

Foto: Forbes/Instagram

M.Z.

About the Author